Arhiva

luni, 8 februarie 2010

Cum putem trata acneea

Acneea este o boala inflamatorie a foliculului de par sebaceu. Fiecare folicul contine un fir de par mic si mai multe glande sebacee. In mod nomal, sebumul, substanta uleioasa creata de glandele sebacee urca pe firul de par si iese la suprafata pielii. Rolul sau este de a lubrifica si proteja pielea. In cazul acneei, sebumul este blocat in folicul de catre anumite celule care se afla la suprafata si o bacterie a pielii (Propionibacterium Acne) se multiplica in interiorul porilor blocati. Astfel, tesutul inconjurator se inflameaza si apar cosuri purulente si noduli rosii. Leziunile se localizeaza pe fata, pe tegumentele trunchiului, mai ales pe spate, dar si la nivelul pielii capului

Cu toate ca acneea nu este provocata de o infectie bacteriana, bacteriile inrautatesc situatia. Bacteria Propionibacterium acnes se gaseste in mod normal la suprafata pielii, actionand ca o bariera de protectie a pielii fata de alte bacterii daunatoare. Atunci cand secretia de sebum este “captiva” in foliculi, aportul de bacterie Propionibacterium acnes creste la nivelul porului blocat. Bacteriile daunatoare produc o serie de compusi chimici care ataca epiderma, provocand inflamatii si agravand iritatiile
Ce cauzeaza acneea? Ei bine, sunt cateva elemente care o favorizeaza, cum ar fi: factorii ereditari, activitatea hormonala, stresul (prin activitatea crescuta a glandelor ce produc adrenalina), Constipatia (este principalul motiv care determina aparitia acneei), glande sebacee hiperactive, bacterii de la nivelul porilor, folosirea steroizilor anabolizanti, antidepresivelor, medicamentelor ce contin: iod, clor, bromuri. Dar, trebuie sa stii ca nici unul dintre acesti factori nu declanseaza singur acneea!

TRATAMENT INTERN
1.Organismul intoxicat
- Atunci cand colonul, organul de baza in detoxifierea organismului, nu functioneaza corespunzator, organismul cauta alte cai de eliminare a toxinelor. Una dintre aceste cai este pielea. Astfel, secretiile cutanate, acneea sau eczemele sunt incercarea organismului de a elimina in exterior excesul de substante toxice.

A.Consumati fibre alimentare / tarate
-Fibrele au capacitate foarte mare de legare a apei. Ele se umfla, retinand o data cu apa si substantele nocive, care apoi sunt eliminate prin fecale. Fibrele retin metabolitii toxici care iau nastere in intestinul gros ca urmare a microflorei de putrefactie, generata de consumul de carne, mezeluri. De asemenea, fibrele retin contaminanti biologici, inclusiv metale grele, pesticide, micotoxine.

-dupa aceasta varsta se pot lua dozele pentru adulti.

B .ARGILA
-o doza obtinandu-se dintr-o jumatate de pahar (150 ml) de apa rece, de izvor sau de robinet, la care se adauga o lingurita de argila (in jur de 7g). Se lasa sa stea minimum 4-5 ore (dar in nici un caz mai mult de 24 de ore), dupa care se poate folosi.
Important: argila nu va fi preparata in vase de metal (fie el si inox), plastic sau teflon, ci doar in recipiente de portelan sau lemn.
Administrarea se face astfel: in primele sapte zile se bea inainte de fiecare masa cu 20-30 de minute numai apa limpede din paharul cu argila, fara sedimentul de pe fundul paharului. Dupa trecerea acestui interval de timp, se bea tot continutul paharului, amestecand in prealabil apa cu argila cu o lingurita, asa incat sa se omogenizeze. Administrarea se face intotdeauna inainte de masa, fiind luate in total 1-3 doze pe zi, pe tot parcursul tratamentului. (Modul de administrare este recomandat pe ambalaje.)


Mod de administrare
-la un adult, doza este de 150 ml;
-la copii sub un an doza este de 1 lingurita;
-la cei de la 1 la 3 ani este de doua lingurite;
-la cei de la 3 la 12 ani este de patru lingurite,


Durata tratamentului de dezintoxicare, pentru obtinerea unor rezultate bune, este de 21 de zile
- in absenta unui regim alimentar adecvat, efectele curei sunt reduse pana la zero. Pe parcursul curei cu argila se va tine un regim alimentar cu grad redus de toxicitate, din care se elimina carnea, grasimile, cafeaua solubila (tip Ness), bauturile alcoolice rafinate, bauturile acidulate tip Cola, bauturile racoritoare cu coloranti, condimentele etc. Se vor consuma: legume, fructe si zarzavaturi proaspete, sucuri naturale de legume si fructe (in special citrice).


Precautii si contraindicatii la tratamentul cu argila
Tratamentul cu argila este contraindicat femeilor in perioada ciclului menstrual, precum si in ultimele luni de sarcina. De asemenea, este contraindicat persoanelor care sufera de constipatie acuta, putand fi facut atunci cand se rezolva aceasta problema. In anumite cazuri (mai ales atunci cand regimul alimentar nu este adecvat), cura cu argila poate genera o constipatie pasagera, care va fi remediata cu laxative naturale: ceai de crusin, tinctura de fructe de soc, ulei de ricin, pulbere de volbura etc. Uneori pot aparea anumite fenomene, ca ecou al produselor de dezintoxicare, fenomene care, in ciuda faptului ca sunt destul de suparatoare, sunt un semn imbucurator, care arata ca argila isi face efectul. Aceste fenomene alcatuiesc reactia de dezintoxicare-vindecare, despre care vom vorbi in continuare.


Reactia de dezintoxicare-vindecare
In cursul tratamentului cu argila, la unele persoane apar simptome neobisnuite, cum ar fi: oboseala, dureri de cap si muschi asemanatoare celor din timpul gripei, stari subfebrile, greata, senzatie de greutate in intestin. Aceste simptome dureaza trei-patru zile, nu mai mult, si arata ca organismul era foarte intoxicat si reactioneaza puternic la aceasta cura. Dupa trecerea acestui interval de timp, gradat, ne vom simti din ce in ce mai bine si mai usori. Daca dupa patru zile aceste simptome persista, atunci vom intrerupe temporar cura si vom tine un regim vegetarian, cu multe fructe si legume crude, care sa ne pregateasca organismul pentru tratamentul cu argila, care este ceva mai puternic.

Skin Blend
-indicat in afectiuni provocate de acumularea toxinelor in organism.
Mod de administrare:
-1 capsula de 2 - 3 ori/zi
A se administra cu precautie persoanelor cu litiaza renala

2.Flora intestinala dezechilibrata
Acneea este cauzată de o creştere a producţiei de sebum în glande. Sebumul împreună cu celulele moarte ale pielii si produsele toxice produse de bacterii astupa porii,ceea ce constituie un teren ideal pentru reproducerea bacteriilor.Evitati sa mergeti la cosmetica ! Exista riscul raspandirii infectiei in momentul stoarcerii cosurilor.
De asemenea, problemele digestive pot duce la acnee.
Ca urmare tratamentul include si Acidophillus.Deoarece in iaurt cantitatea de acidophillus variaza, trebuie recurs la suplimentare.Acidophillus creaza un mediu nefavorabil diferiţi lor agenţi patogeni, cum ar fi micrococi, clostridii, colibacili şi fungi; ajută la sintetizarea, în interiorul tubului digestiv, a colicinei, un antibiotic slab, dar care elimină de multe ori necesitatea tratamentului cu antibiotice.
-se recomanda folosirea culturilor vii- Acidophilus Plus

-Fiecare capsula furnizeaza intestinului cel putin 5 miliarde de microorganisme vii. Este produs de culturi active
-1cps/zi in corespondenta cu una din cele doua mese principale

Jarro-Dophilus®+FOS
-contine pre si probiotice
FOS (prebiotice) sunt fibre solubile care sustin actiunea probioticelor. Efectul principal al probioticelor are loc la nivelul intestinului subtire iar al prebioticelor la nivelul intestinului gros.
Combinarea celor doua intr-un produs simbiotic are efect sinergic.


-1-3 capsule/zi la 20 – 60 minute dupa masa

3.Deficitul de Omega-3
- acizii grasi omega-6 contin niste enzime cu rol inflamator la nivelul pielii. Consumati mai putine produse ce contin omega-6 si mai multe ce contin omega-3; Omega 3 -ajuta la mentinerea inflamatiilor la un nivel scazut si a acneei sub control
GLA 120

-Mentine echilibrul hormonal
-reduce mancarimile in dermatitele atopice
-creste rezistenta sistemului imunitar
-3/zi

4.Dezechilibrul hormonal

Vitex
-amelioreaza acneea hormonala feminina si masculina
- echilibreaza hormonal organismul dupa nastere precrum si dupa utilizarea indelungata a anticonceptionalelor

Multigland for men/ for women
-stimuleaza refacerea tesuturilor in dermatite, acnee,
-2 capsule/zi la masa

5.Deficitele de Zinc si Magneziu ,B complex, vitamina C, E si A
Vitamin B3 sau vitamina PP (niacin, acid nicotinic, nicotinamida)- cu rol important in producerea de energie la nivel celular si in mentinerea sanatatii pielii ; se administreaza dupa masa principal
Inamicii Vitaminei B3 sint, in special, antibioticele, sulfamidele, somniferele, estrogenii, alcoolul si cafeaua

Vitamina B5 - Este folosit ca un umectant - care este, utilizat pentru a ţine apă în stratul cornos, astfel inmuind pielea.

Vitamin B6 sau Piridoxina – util in dezechilibre hormonale,prin metabolizarea grasimilor si acizilor grasi

Vitamina A
-foarte util este tretinoinul
-Nu exista pericolul de supradozare, deoarece organismul uman transforma beta-carotenul in vitamina A in functie de cantitatile de care are nevoie in momentul respectiv. Atat in absorbtia, cat si in transformarea beta-carotenului participa in mare masura acizii grasi nesaturati; de aceea se recomanda consumul acestora in timpul meselor

Vitamina C
-are propietati antioxidante si antiinflamatorii; previne recurenta acneei
- Cele mai recente cercetări au demonstrat importanţa vitaminei C ca antioxidant hidrosolubil necesar pentru a ajuta ca celulele să rămână sănătoase. De asemenea este necesară la producerea colagenului care dă structură pielii, oaselor, vaselor sanguine şi altor ţesuturi organice. Ajută de asemenea la procesul de cicatrizare a rănilor şi în metabolismul altor substanţe esenţiale
- utilizati surse naturale de vitamina C asociate cu un complex de bioflavonoide

All-C
furnizează vitamina C în mod natural şi, cu delicioasa sa aromă de portocale, este un sistem comod pentru consumul zilnic. Conţine un complex de bioflavonoide, elemente nutriţionale prezente în mod natural în citrice integrale, îmbunătăţind astfel biodisponibilitatea vitaminei C.
1 tabletă pe zi

Vitamina E
-o forma de vitamina E cunoscut ca Tocotrienol ajuta la cicatrizarea tesuturilor

Betaguard
este un amestec cu spectru larg de elemente nutriţionale ce conţin antioxidanţi, betacaroten şi alţi carotenoizi prezenţi în mod natural în morcovi, vitaminele C şi E, vitaminele din familia B, zinc şi seleniu.
Reprezintă un sprijin complet pentru buna funcţionare a sistemului imunitar, pentru neutralizarea radicalilor liberi, eliminarea elementelor poluante provenite din mediu şi contracararea efectelor metalelor grele. De asemenea ajută la procesul de detoxifiere a organismului.
1-2 tablete pe zi.

Zincul
-Zincul regleaza circuitul vitaminei A in celule

6.Deficitul de antioxidanti ca vitaminele A (de preferat beta carotenul) si E, Se
-beta carotenul este un factor important in mentinerea sanatatii pielii parului, danturii si gingiilor
Singurul produs care egalează întregul profil carotenoidic al unei porţii optime alcătuită din şapte fructe şi legume integrale este Carotenoid complex; este primul şi unicul integrator alimentar care conţine un amestec exclusiv de carotenoizi concentraţi uşor de asimilat şi de utilizat de organismul uman, obţinuţi din alimente integrale precum morcovi, ardei iute, spanac, roşii, căpşuni, caise, fragi şi piersici.

Carotenoid Complex:
Susţine celulele imunitare sănătoase. 9,10
Contribuie la activitatea naturală antioxidantă din lipidele celulare. 11
Susţin răspunsul corpului la stresul oxidativ.
Promovează sănătatea cardiovasculară şi conferă protecţie antioxidantă împotriva colesterolului LDL.


7.Stresul
Un studiu al cercetătorilor de la Wake Forest University School of Medicine a demonstrat legătura dintre apariţia acneei şi nivelul de stres. Tinerii care au niveluri ridicate de stres au cu 23 % mai multe şanse de a dezvolta acnee, aceasta fiind mai agresivă dacă persoanele respective sunt supuse unui stres continuu.
Autorul acestui studiu a declarat că „acneea afectează psihic şi psihosocial în mod semnificativ viaţa, aşa că este important să înţelegem interacţiunea dintre factorii care o exacerbează“.
Studiul a fost efectuat în Singapore pe 94 de adolescenţi, concluzia acestuia fiind că între nivelul de stres şi apariţia acneei există o strânsă interacţiune. Locaţia a fost aleasă deoarece aici climatul constant nu influenţează pe parcursul anului producţia de sebum
bacteriile, producţia de sebum şi nivelurile hormonale influenţează în mod direct dezvoltarea acneei.
Cercetătorii au monitorizat, de asemenea, creşterea cantităţii de sebum în perioadele cu stres ridicat. Rezultatele au arătat însă, spre surprinderea oamenilor de ştiinţă, că apariţia acneei severe în perioadele de stres ar avea mai degrabă legătură cu mecanisme inflamatorii decât cu producţia de sebum.

Mult mai mult decât un complex de multivitamine, Formula IV este o combinaţie exclusivă de vitamine, minerale, lipide, steroli şi proteine. Este un produs bazat pe amestecul exclusiv de granule concentrate de Tre-en-en, extras din grâu, soia şi orez. Este testat ştiinţific, aportul adecvat de lipide şi steroli favorizează utilizarea eficientă a substanţelor nutritive.
Ajută la prevenirea blocajelor de metabolism celular şi la prevenirea stării de oboseală. De asemenea contribuie la efectuarea unei nutriţii bune la nivel celular şi, prin aportul de vitamine şi minerale, ajută organismul pentru menţinerea unei funcţionalităţi şi sănătăţi optime.
1capsulă pe zi, de preferat în apropierea meselor.
8.Imunitatea scazuta

ASTRAGALUS
Planta astragalus este utilizată de mii de ani în medicina chineză, datorită calităţilor extraordinare pe care le are: antioxidanţii specifici protejează celulele împotriva degradării de către radicalii liberi şi are o acţiune deosebită în protejarea şi întărirea sistemului imunitar
-are activitate antivirala, antibacteriena, antiinflamatoare şi diuretica
-Infecţiile cu bacterii, streptococi, stafilococi şi viruşi sunt combătute
-imunomodulator
-antiinflamator - blocheaza producerea metabolitilor proinflamatori ai acidului arahidonic; previne distrugerea tisulara fara a interfera cu capacitatea organismului de a se apara impotriva infectiilor
-reda frumusetea si stralucirea pielii in eczeme, urticarii, candidoze, alergii si alte afectiuni dermatologice
-2 capsule de 2 ori/zi la masă
Nu se administreaza in epilepsie, tensiune intracraniana, ulcer peptic
Imunomodulator inseamna ca acolo unde imunitatea este crescuta, agresiva, ea va scadea la nivelul normal, iar in cazul in care imunitatea noastra este scazuta datorita stresului, alimentatiei sau factorilor de mediu in care traim , preparatul o potenteaza, o ridica la nivelul normal la care am fost noi inzestrati in mod genetic sa functionam

8.Combaterea inflamatiei

MSM
-participa la sinteza acidului hialuronic,: protejeaza, pielea, parul, unghiile, ajuta la vindecarea fara cheloid sau cicatrici inestetice a acneei
-acidul hialuronic formeaza la nivelul pielii un film invizibil, transparent si elastic, actionand in acelasi timp in profunzime, la nivelul tesuturilor
Rolul sau este de a mentine cele mai importante caracteristici ale epidermei tinere si sanatoase: supletea, elasticiatea
In combinatie cu Colagenul duce la regenerarea pielii, tesuturilor
Acidul hialuronic lubrefiaza pielea, ajuta pielea sa retina umiditatea, elimina ridurile fine si grosiere.
Datorita structurii sale, acidul hialuronic formeaza la nivelul pielii un film invizibil, transparent si elastic, actionand in acelasi timp in profunzime, la nivelul tesuturilor.
Mod de administrare: 2 capsule/zi dimineata sau la pranz sau conform recomandarii consultantului de specialitate

9.Antibacteriene

EXTRACTUL DE NEEM
Proprietăţi: antifungic, antibacterian, antiviral, antioxidant, detoxifiant, imunomodulator, antiinflamator
Utilizări:afecţiuni dermatologice (dermatite, ulcer, furunculoze, acnee),
Atenţionări: Nu se recomandã în caz de sarcinã, alãptare.

HYDRASTIS CANADENSIS (gentiana)
Hydrastis Canadensiseste folosita ca tratament pentru iritatii si inflamatii ale pielii si ochilor
Are un spectru de actiune antimicrobiana larg, efectele sale fiind demonstrate asupra bacteriilor, protozoarelor si ciupercilor, dtorita berberinei

GOLDENSEAL ROOT
-dermatoprotector in alergii, psoriazis, eczeme, acnee, rani
Mod de administrare:
Intern: 1 capsula de 2 ori/zi la masa minim 1 saptamana sau conform recomandarii consultantului de specialitate
Extern: spalaturi sau gargara cu infuzie din 250ml apa si 3 - 4g pulbere (rani,candidoze, infectii cutanate, etc.)
Nu se administreaza persoanelor cu afectiuni renale.

TRIFOIUL ROSU
Trifoi roşu (Trifolium pratense) sub forma de infuzie, care poate fi consumat pe parcursul zilei.

PRODUSE CU ACTIUNE TOPICA
Produsele cosmetice pot produce iritatii ale porilor care se umfla si se blocheaza. Sunt recomandate produsele cosmetice care nu contin uleiuri, dar uneori chiar si acestea sunt nocive pentru un ten sensibil.
Fereste-te de cremele pentru fata sau alte produse care contin urmatoarele ingrediente: socetyl stearate, isopropyl isostearate, isopropyl palmitate, isopropyl myristate si sodium chloride, deoarece acestea produc acneea;
-persoanele care suferă de acnee nu trebuie să folosească substanţe degresante, preparatele din sulf, săpunurile antibacteriene şi nici vaccinoterapia, pentru că acestea nu au nici un efect asupra afecţiunii, ba mai mult pot agrava starea pacientului. „Există două tipuri de acnee şi anume: cea uşoară şi cea severă.
Tratarea coşurilor debutante este una locală, în timp ce acneea severă este foarte complexă. Specialistul mai spune că autovaccinurile nu tratează acneea, ba mai mult acestea agravează starea pacientului şi modifică sistemul imunitar. Această afecţiune apare mai ales în perioada pubertăţii, mai ales pe fond de piele seboreică, menţionează specialiştii

FRUNZE DE MARUL-LUPULUI SI RADACINA DE TATANEASA
Acneea rebela, infectii la nivelul fetei - se vindeca in maximum o luna cu urmatorul tratament: se macina frunze de MARUL-LUPULUI (Aristolochia clematitis) si radacina de TATANEASA (Symphytum officinalis), cat mai fin, cu rasnita electrica de cafea. Cate doua linguri din fiecare planta se pun intr-un vas, in care se adauga apoi apa calduta, amestecand incontinuu pana cand se formeaza o pasta. Aceasta pasta se intinde printr-un tifon subtire pe locurile afectate si se tine vreme de minimum o ora. Aplicatiile se fac zilnic, pana la completa vindecare.

CREMA CU MIMOZA
-se aplica de doua ori pe zi, dimineata si seara, pe tenul perfect curat si uscat

ARBORELE DE CEAI VERDE AUSTRALIAN
-are rolul de a indeparta toate bacteriile de pe piele
-Extractul de ceai verde actioneaza la nivelul celulelor pielii pentru a reduce inflamarea si toxicitatea. Atat extractul de ceai negru cat si cel de ceai verde au functionat bine, insa ceaiul verde s-a dovedit a fi mai efficient, cel putin in cazul unor pacienti

MASCA CU ARGILA
-se amesteca o lingurita de argila cu apa de la robinet sau apa plata. Amesteci pana se face o pasta groasa, dupa care se intinde pe fata. In functie de ten, poti inlocui apa cu suc de fructe sau legume. De exemplu, pentru tenul gras castravetele si lamaia sunt recomandate. Castravetele (unul mic) se rade printr-o razatoare fina dupa care se stoarce intr-o sita. Sucul astfel obtinut se amesteca cu o lingurita de argila. Masca se poate folosi o data pe saptamana. Pentru ten uscat se poate folosi ulei de masline in loc de sucuri de fructe. De asemenea, dupa ce ai scos masca, poti aplica o crema hidratanta, dar atentie: ia o crema care sa fie non comedogena. Exista si produse cosmetice gata preparate cu argila
Masca de argila (se gaseste in comert): se amesteca o lingurita de pulbere cu apa pana cand se obtine o pasta de consistenta smantanii. Se aplica in strat subtire pe obraji, pe gat si pe decolteu (se evita zona din jurul ochilor), se lasa 20 de minute sa se usuce, dupa care se indeparteaza prin spalare cu apa calduta.
Efectele acestei aplicatii cu argila asupra pielii sunt multiple: curata tenul de pete, indeparteaza pletora (vinisoarele rosii) si inchide porii; elasticizeaza si da stralucire pielii; combate eruptiile acneice; reduce sensibilitatea alergica; face pielea mai rezistenta la agresivitatea vantului si combate actiunea factorilor poluanti.

RADACINA DE BRUSTURE si CONURILE DE HAMEI
-Curatarea tenului cu ajutorul compreselor locale ,folosind infuzii de radacina de brusture sau conuri de hamei.

SCORTISOARA si MIERE
-Un antiseptic eficient si usor de preparat este praful de scortisoara amestecat cu miere, pasta ce se aplica pe fata timp ce cateva ore bune, indepartandu-se apoi cu un tampon imbibat in apa calda.

FRUNZELE DE MENTA sau FRUCTUL DE PAPAYA
-Sucul proaspat obtinut din frunzele de menta sau din fructul de papaya sunt si ele recomandate, durata unui tratament fiind de doua saptamani.


PASTA DE DINTI
-Se aplica pasta de dinti pe zona afectata, de preferinta la culcare, pentru a o lasa sa actioneze mai mult timp. Pasta de dinti “usuca cosul”. Nu vom risca in a recomanda o anumita marca de pasta de dinti, deci foloseste ce ai la indemana.

MASCA CU TERCI DE OVAZ
-Din vechime se cunosc proprietatile calmante ale terciului de ovaz. Terciul reduce inflamatia si are si proprietati exfoliante. Masca se aplica pentru un sfert de ora pe zona afectata de acnee.

BAI CU URZICI SI ROZMARIN
-Daca acneea a lovit si alte zone decat fata, baile locale cu rozmarin si urzici pot face minuni. Frunzele se pun in apa clocotita si apoi se lasa sa se raceasca pentru a putea fi aplicate.

RODIILE
-Se ia coaja rodiilor si se prajeste, iar o parte se piseaza pana devine praf. Amestecata cu suc de lamaie proaspat, se aplica pentru cateva minute pe zona afectata. Iar restul rodiei va constitui un desert delicios pentru tine.

CATEI DE USTUROI
-Cel mai bun prieten al omului este catelul…de usturoi! Remediul minune nu putea sa lipseasca nici din tratamentul acneei, deci freaca-ti usor cosurile cu usturoi si vei simti o ameliorare. Atentie, daca nu functioneaza, in plus fata de acnee o sa mai ai si un miros, mmmmmm, apreciat doar de gurmanzi

SUCUL DE CASTRAVETE
-Castravetele se zice ca ar contine 99% apa. Dar si 1% poate face diferenta, asa ca stoarce leguma pe un disc demachiant si aplica cu incredere. Calmeaza si reduce inflamatia.

COAJA DE PORTOCALA
-Amestecata cu apa, coaja de portocala iti curata fata de cosuri.

ULEIUL DE LAVANDA
-Se gaseste in compozitia multor produse cosmetice. Are proprietati calmante si il poti folosi cu succes in prevenirea si tratarea acneei.

OTETUL DE MERE
-El se poate folosi atat ca si aplicatii locale cat si ca si tratament de uz intern (adica baut in cantitati mici).
Tratamentul local :se aplica o cantitate mica de otet pe zonele afectate cu ajutorul unei comprese curate. Se lasa sa actioneze 15 minute dupa care see clateste cu apa calduta. Nu te speria, s-ar putea ca fata sa ti se inroseasca puternic, dar va ceda dupa aproximativ o ora.

EXTRACT DE ALOE VERA
-planta contine minerale care au rolul de a potoli senzatia de mancarime de la nivelul pielii. De aceea, ea este foarte des folosita pentru a trata intepaturile de tantar, acneea, arsurile solare si iritatiile.
Sucul de Aloe Vera grabeste regenerarea celulara si impiedica imbatranirea pielii. Un tratament cu aceasta planta previne aparitia ridurilor. Este necesar ca, de cateva ori pe saptamana, sa se aplice timp de zece minute comprese cu suc de aloe
Această plantă este extrem de apreciată pentru virtuţile sale terapeutice; pe lângă altele, previne cicatricile şi petele de la acnee. Iei o frunză de Aloe Vera şi îţi masezi faţa cu gelul pe care îl lasă. După un sfert de oră, timp în care gelul de Aloe Vera îţi penetrează porii, ţi-i curăţă şi îţi hidratează pielea, poţi merge să te speli cu apă călduţă

GEL CU 96% ALOE VERA SI PLANTE
-Gel pentru piele cu extract de aloe vera. Produsul unic cu concentratie maxima de aloe vera hidrateaza,ingrijeste si intensifica procesul natural de regenerare a pilelii. Reda elasticitatea naturala si ofera un efect catifelat pielii.
Formula hipoalergica,hranitoare,potrivita pentru toate tipurile de piele inclusiv cel sensibil. Datorita continutlui de aloe are efect de fortifiere si stimulare a metabolismului cutanat.Gelul calmeaza pielea iritata dupa expunerea la soare.

ALBUŞURI DE OU.
-Sunt foarte bogate în proteine şi pot fi folosite ca o mască vindecătoare pentru pielea ta. De asemenea, albuşurile de ouă sunt apreciate pentru că pot absorbi grăsimea de pe piele. Spargi un ou, separi gălbenuşul de albuş şi apoi baţi cu o lingură albuşul, până devine uşor spumos şi îl aplici pe faţă. După un sfert de oră, te clăteşti bine cu apă călduţă

GALBENELELE
-Puneti comprese fierbinti cu ceai de galbenele pe leziunile cel mai sever inflamate.

DACA TI S-A PARUT INTERESANT ARTICOLUL, COMENTEAZA

3 comentarii:

  1. Foarte bine tratat subiectul. Ca in nicio alta parte.
    Pacat ca nu am gasit acest articol mai devreme.

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur ca am reusit sa gasesc atat de multe solutii pentru tratarea acneei.va muktumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,
    Eu din pacate acum am descoperit acest articol despre acneea severa, si spun din pacate fiindca am urmat o jumatate de an tratamentul cu roacutane si m-am supus unui chin groaznic si la 5 luni dupa terminarea tratamentului acneea a reaparut.
    Nu mai stiu c sa mai fac ....
    Daca ati incercat vreun tratament la care ati avut mai mult<>decat mine va rog sa imi spuneti si mie.
    Mail-ul meu este : alice.maria1612@yahoo.com
    Multumesc!!!!

    RăspundețiȘtergere